North Carolina Gay + Lesbian Film Festival

About the Festival

2017 NCGLFF Program Guide

The North Carolina Gay + Lesbian Film Festival (NCGLFF) is the second largest gay, lesbian and transgender film festival in the Southeast, attracting thousands of patrons yearly. Since its beginning in 1995, the Festival has featured a diverse array of shorts, documentaries and feature films. The Durham Convention and Visitors Bureau named the NCGLFF a Signature Event for Durham, the highest honor bestowed on a cultural event or attraction by the organization.

The NCGLFF celebrates a worldwide glimpse of today's gay, lesbian and transgender life, helps bring the community together and features entertaining and sophisticated films and filmmaking. 

The 2017 North Carolina Gay + Lesbian Film Festival (NCGLFF) is scheduled for August 10th-13th.
Apres-Fest takes place August 14-17.
Ten Passes will go onsale Friday, July 21st.
Individual tickets will go onsale Friday, July 28th. 

 

 

 

 

 

 

 

 

NCGLFF Schedule of Events

VIP Welcome Reception 
Connie Moses Ballroom 
Thursday, August 10: 5:30 pm - 7:30 pm 
Filmmakers / Sponsors / Committee Members / Donors only

NCGLFF FREE FAMILY DAY 
presented by BASF
Saturday, August 12, 9 am - 1 pm
LAND BEFORE TIME
Fletcher Hall, 11:00 am
 
The North Carolina Gay + Lesbian Film Festival will host a free family film screening of Land Before Time (US, 1988, 69 min) presented by BASF on Saturday, August 12. Starting at 9 am, families are welcome to stop by the main lobby, where fun table activities, and more will be available for children. 
The film screening begins at 11:00 am in Fletcher Hall.
Free popcorn and soda will be provided to all who attend. 
 
Filmmakers Brunch
Connie Moses Ballroom 
Saturday, August 12: 11 am - 1 pm 
Filmmakers / Sponsors / Steering Committee / Donors only

Duke/UNC LGBT
Alumni Reception
Donor Lounge
Saturday, August 12: 6:30 pm - 9 pm
Alumni Only

Volunteer
Appreciation Lunch
Supported by Tom Cameron & Terence Tay
Connie Moses Ballroom
Sunday, August 13: Noon - 2 pm
Volunteers only

Filmmakers Closing
Night Reception

Connie Moses Ballroom
Sunday, August 13: 6:30 pm - 7:30 pm
Filmmakers / Sponsors / Steering Committee / Donors only

 

 

 

Films

2017 NCGLFF Film Schedule

2017 NCGLFF Cheat Sheet - Alphabetical

2017 NCGLFF Feature Film Descripitions 

2017 NCGLFF Short Program Descripitions

2017 NCGLFF Program Guide

NCGLFF presents
Women's Feature
Women's Feature
(US, 80 min)
NCGLFF presents
Men's Short
Men's Drama Shorts
(US/Canada, 100 min)
NCGLFF presents
Men's Feature
Men's Centerpiece Film!
(US, 109 min)
NCGLFF presents
Men's Feature
Men's Feature
(US, 101 min)
NCGLFF presents
Women's Short
Women's International Shorts
(Various Countries, 84 min)
NCGLFF presents
Trans Feature
Transgender Feature
(Armenia, 80 min)
NCGLFF presents
Men's Feature
Men's Feature
(US, 101 min)
NCGLFF presents
Women's Feature
Women's Feature
(UK, 97 min)
NCGLFF presents
Men's Feature
Men's Feature
(Germany/Austria, 115 min)
NCGLFF presents
Trans Short
Transgender Documentary Shorts
(Various Countries, 93 min)
NCGLFF presents
Women's Short
Women's Mixed Shorts
(Various Countries, 92 min)
NCGLFF presents
Men's Short
Men's Comedy Shorts
(US/Canada, 99 min)
NCGLFF presents
Trans Feature
Transgender Feature
(Brazil, 94 min)
NCGLFF presents
Women's Short
Women's Mixed Shorts
(Various Countries, 94 min)
NCGLFF presents
Opening Night Film!
(US, 105 min)
NCGLFF presents
Women's Feature
Women's Feature
(US, 71 min)
NCGLFF presents
Men's Feature
Men's Feature
(US, 90 min)
NCGLFF presents
Men's Feature
Men's Feature
(US, 89 min)
NCGLFF presents
Trans Short
Transgender Narrative Shorts
(Various Countries, 87 min)
NCGLFF presents
Women's Short
Women's Mixed Shorts
(Various Countries, 86 min)
NCGLFF presents
Men's Short
Men's Dark Fantasy Shorts
(Various Countries, 91 min)
NCGLFF presents
Women's Short
Women's Mixed Shorts
(Various Countries, 87 min)
NCGLFF presents
Men's Feature
Men's Feature
(US, 110 min)
NCGLFF presents
Men's Short
Mixed Documentary Shorts
(Various Countries, 100 min)
NCGLFF presents
Women's Feature
Women's Feature
(US, 83 min)
NCGLFF presents
Women's Feature
Women's Feature
(US, 86 min)
NCGLFF presents
Women's Feature
Women's Centerpiece Film!
(US, 80 min)
NCGLFF presents
Men's Feature
Men's Feature
(US, 115 min)
NCGLFF presents
Women's Short
Women's Mixed Shorts
(Various Countries, 92 min)
NCGLFF presents
Women's Short
Women's Mixed Shorts
(Various Countries, 92 min)
NCGLFF presents
Men's Short
Men’s Mixed Shorts
(Various Countries, 92 min)
NCGLFF presents
Trans Feature
Transgender Feature
(US, 105 min)
NCGLFF presents
For Everyone
(US, 90 min)
NCGLFF and BASF presents
Special Presentations
Free Family Film
(1988, G, 70 min)
NCGLFF presents
Men's Short
Men's Mixed Shorts
(Various Countries, 98 min)
NCGLFF presents
Men's Feature
Men's Feature
(US, 90 min)
NCGLFF presents
Men's Short
Men's International Shorts
(Various Countries, 97 min)
NCGLFF presents
Women's Short
Women's Mixed Shorts
(Various Countries, 90 min)
NCGLFF presents
Men's Short
Men's International Shorts
(Various Countries, 94 min)
NCGLFF presents
Trans Short
Transgender Mixed Shorts
(Various Countries, 86 min)

Schedule

The 2017 North Carolina Gay + Lesbian Film Festival (NCGLFF) is scheduled for August 10-13.

2017 NCGLFF Film Schedule

2017 NCGLFF Cheat Sheet - Alphabetical

2017 NCGLFF Feature Film Descripitions 

2017 NCGLFF Short Program Descripitions

2017 NCGLFF Program Guide

 

 

 

Thursday, August 10

Fletcher Hall
4:50pm – 6:30pm
(US, 101 min)
Cinema One
5:00pm – 6:40pm
(Various Countries, 90 min)
Cinema Two
5:10pm – 7:00pm
(Various Countries, 92 min)
Fletcher Hall
7:00pm – 8:45pm
(US, 105 min)
Cinema One
7:10pm – 8:30pm
(US, 80 min)
Cinema Two
7:20pm – 8:50pm
(Various Countries, 87 min)
Cinema One
9:00pm – 10:35pm
(Brazil, 94 min)
Fletcher Hall
9:10pm – 11:05pm
(Germany/Austria, 115 min)
Cinema Two
9:20pm – 11:05pm
(Various Countries, 94 min)

Friday, August 11

Cinema One
2:40pm – 4:30pm
(US/Canada, 100 min)
Cinema Two
2:50pm – 4:30pm
(Various Countries, 100 min)
Fletcher Hall
3:00pm – 4:45pm
(US, 105 min)
Cinema Two
4:50pm – 6:25pm
(Various Countries, 86 min)
Cinema One
5:00pm – 6:45pm
(Various Countries, 94 min)
Fletcher Hall
5:10pm – 6:40pm
(US, 90 min)
Cinema Two
6:50pm – 8:25pm
(Various Countries, 92 min)
Cinema One
7:00pm – 8:30pm
(US, 90 min)
Fletcher Hall
7:10pm – 8:35pm
(US, 86 min)
Cinema Two
8:50pm – 10:30pm
(Various Countries, 90 min)
Fletcher Hall
9:00pm – 10:45pm
(US, 90 min)
Cinema One
9:10pm – 10:50pm
(US, 83 min)
Cinema Two
11:00pm – 12:40am
(Various Countries, 97 min)
Cinema One
11:10pm – 1:05am
(Various Countries, 98 min)
Fletcher Hall
11:20pm – 1:15am
(Germany/Austria, 115 min)

Saturday, August 12

Fletcher Hall
11:00am – 12:10pm
(1988, G, 70 min)
Cinema One
11:10am – 12:30pm
(Armenia, 80 min)
Cinema Two
11:20am – 12:50pm
(Various Countries, 87 min)
Cinema One
12:50pm – 2:35pm
(Various Countries, 92 min)
Fletcher Hall
1:00pm – 2:50pm
(US, 110 min)
Cinema Two
1:10pm – 2:50pm
(Various Countries, 97 min)
Cinema One
3:00pm – 4:50pm
(Various Countries, 98 min)
Fletcher Hall
3:10pm – 4:50pm
(UK, 97 min)
Cinema Two
3:20pm – 4:45pm
(Various Countries, 84 min)
Cinema Two
5:00pm – 6:45pm
(Various Countries, 93 min)
Cinema One
5:10pm – 6:45pm
(Various Countries, 92 min)
Fletcher Hall
5:20pm – 6:50pm
(US, 89 min)
Cinema Two
7:00pm – 8:45pm
(US, 105 min)
Cinema One
7:10pm – 9:00pm
(US/Canada, 99 min)
Fletcher Hall
7:20pm – 8:40pm
(US, 80 min)
Fletcher Hall
9:00pm – 11:00pm
(US, 109 min)
Cinema Two
9:10pm – 10:35pm
(Various Countries, 86 min)
Cinema One
9:20pm – 10:55pm
(Various Countries, 86 min)
Cinema Two
11:10pm – 1:00am
(Various Countries, 91 min)
Cinema One
11:20pm – 12:55am
(Various Countries, 94 min)
Fletcher Hall
11:30pm – 1:00am
(US, 90 min)

Sunday, August 13

Fletcher Hall
12:00pm – 2:20pm
(US, 90 min)
Cinema One
12:10pm – 1:45pm
(Various Countries, 92 min)
Cinema Two
12:20pm – 1:50pm
(Various Countries, 87 min)
Cinema One
2:00pm – 3:45pm
(Various Countries, 92 min)
Fletcher Hall
2:10pm – 4:05pm
(US, 115 min)
Cinema Two
2:20pm – 4:00pm
(Various Countries, 100 min)
Cinema One
4:10pm – 5:50pm
(Various Countries, 91 min)
Cinema Two
4:20pm – 5:55pm
(Various Countries, 94 min)
Fletcher Hall
4:30pm – 5:40pm
(US, 71 min)
Fletcher Hall
6:00pm – 7:40pm
(US, 101 min)
Cinema One
6:10pm – 8:00pm
(US/Canada, 100 min)
Cinema Two
6:20pm – 8:05pm
(Various Countries, 93 min)
Fletcher Hall
8:10pm – 9:50pm
(US, 101 min)
Cinema One
8:20pm – 9:45pm
(Various Countries, 84 min)
Cinema Two
8:30pm – 10:00pm
(Various Countries, 87 min)

Monday, August 14

Cinema One
3:00pm – 4:40pm
(US/Canada, 99 min)
Fletcher Hall
3:10pm – 4:35pm
(US, 83 min)
Cinema Two
3:20pm – 4:45pm
(Various Countries, 86 min)
Fletcher Hall
5:00pm – 6:40pm
(US, 101 min)
Cinema One
5:10pm – 6:45pm
(Various Countries, 93 min)
Cinema Two
5:20pm – 6:50pm
(Various Countries, 90 min)
Fletcher Hall
7:00pm – 8:55pm
(US, 115 min)
Cinema Two
7:10pm – 8:45pm
(Various Countries, 92 min)
Cinema One
7:20pm – 8:40pm
(US, 80 min)
Cinema Two
9:00pm – 10:35pm
(Various Countries, 92 min)
Cinema One
9:10pm – 10:40pm
(US, 90 min)
Fletcher Hall
9:20pm – 10:55pm
(Brazil, 94 min)

Tuesday, August 15

Cinema Two
3:00pm – 4:25pm
(Various Countries, 86 min)
Fletcher Hall
3:10pm – 4:55pm
(US, 105 min)
Cinema One
3:20pm – 4:55pm
(Various Countries, 92 min)
Cinema Two
5:00pm – 6:40pm
(US/Canada, 100 min)
Cinema One
5:10pm – 6:40pm
(Various Countries, 87 min)
Fletcher Hall
5:20pm – 6:40pm
(US, 71 min)
Fletcher Hall
7:00pm – 8:45pm
(US, 105 min)
Cinema One
7:10pm – 8:35pm
(US, 86 min)
Cinema Two
7:20pm – 8:50pm
(Various Countries, 91 min)
Cinema One
9:00pm – 10:50pm
(US, 110 min)
Cinema Two
9:10pm – 10:35pm
(Various Countries, 84 min)
Fletcher Hall
9:20pm – 10:50pm
(US, 89 min)

Wednesday, August 16

Fletcher Hall
3:00pm – 4:35pm
(Brazil, 94 min)
Cinema One
3:10pm – 4:50pm
(Various Countries, 100 min)
Cinema Two
3:20pm – 4:55pm
(Various Countries, 92 min)
Fletcher Hall
5:00pm – 6:40pm
(US, 101 min)
Cinema Two
5:10pm – 6:40pm
(Various Countries, 86 min)
Cinema One
5:20pm – 6:50pm
(Various Countries, 87 min)
Cinema Two
7:00pm – 8:40pm
(US/Canada, 99 min)
Cinema One
7:10pm – 8:30pm
(Armenia, 80 min)
Fletcher Hall
7:20pm – 8:40pm
(US, 80 min)
Cinema One
8:50pm – 10:15pm
(US, 83 min)
Fletcher Hall
9:00pm – 10:45pm
(Germany/Austria, 115 min)
Cinema Two
9:10pm – 10:45pm
(Various Countries, 92 min)

Thursday, August 17

Cinema One
3:00pm – 4:50pm
(Various Countries, 98 min)
Fletcher Hall
3:10pm – 4:40pm
(US, 90 min)
Cinema Two
3:20pm – 5:00pm
(Various Countries, 97 min)
Fletcher Hall
5:00pm – 6:30pm
(US, 90 min)
Cinema One
5:10pm – 6:45pm
(Various Countries, 94 min)
Cinema Two
5:20pm – 6:45pm
(Various Countries, 86 min)
Fletcher Hall
7:00pm – 8:50pm
(US, 109 min)
Cinema One
7:10pm – 8:50pm
(UK, 97 min)
Cinema Two
7:20pm – 8:55pm
(Various Countries, 92 min)
Fletcher Hall
9:10pm – 10:55pm
(US, 105 min)
Cinema One
9:20pm – 11:05pm
(US, 90 min)
Cinema Two
9:30pm – 11:05pm
(Various Countries, 94 min)

Tickets

The 2017 North Carolina Gay + Lesbian Film Festival (NCGLFF) is scheduled for August 10th-13th.
 
10-Passes will go onsale Friday, July 21st. They enable the pass-holder to see 10 film screenings for $85. 
10-Passes are available online at NCGLFF.org and in-person at the box office. BUY NOW
 
Individual tickets will go onsale Friday, July 28th. 
Indivdual tickets are available in-person or by calling the box office at (919) 560-3030.
 

Be a Part of the Festival's Success

Each year our corporate sponsors, individual donors, local businesses and volunteers come together to make the North Carolina Gay + Lesbian Film Festival a celebrated home for gay and lesbian film and filmmakers. Because of their time, energy and financial support, the NCGLFF has grown into a yearly commemoration of today’s gay and lesbian community through entertaining and sophisticated films and filmmaking.

DONATE NOW

Individual Donors 

Over the years, many friends of the Festival have supported our efforts while also receiving fun benefits!  If you would like to join us this year, please return this form and payment. 

INDIVIDUAL DONOR OPPORTUNITIES -- CONTRIBUTIONS OF ANY AMOUNT ARE APPRECIATED, AND…

Donors of $200 or more will receive the following benefits:
  •      Two official 2017 NCGLFF Lanyards/Badges identifying you as a Festival donor
  •      Admission for two to the VIP Welcome Reception, Thursday, August 10, 5:30p.m. - 7:30p.m. 
Donors of $400 or more will receive the benefits noted above plus:
  •     Early entry to films
  •     Admission for two to the Filmmakers Brunch, Sautrday, August 12, 11a.m. - 1p.m. 
Donors of $800 or more will receive all the benefits noted above plus:
  •    A pair of 10-passes to Festival films (20 vouchers)
  •    Admission for two to the Filmmakers Closing Night Reception, Sunday, August 13, 6:30p.m. - 7:30p.m. 
  •    Two GLFF T-shirts

Corporate Sponsors

The Carolina Theatre would like to extend a special thanks to all of our sponsors, without whom we would not be able to present the NCGLFF year after year.  Exposure to thousands of audience members brings a host of benefits.  See this form for details and to find out how your company can join, please email sara [at] carolinatheatre [dot] org  or return this form and payment by Friday, June 30, 2017.

2017 Festival Sponsors (list in formation)

PRODUCER
BASF
 
DIRECTOR
 
STAR

Business Partners 

Local businesses that want to show off their Durham pride can participate at more accessible levels of support with benefits of visibility to the thousands of Festival-goers by returning this form and payment  by Friday, June 30, 2017.


 

Volunteers Make The Difference

The Carolina Theatre could not present the North Carolina Gay + Lesbian Film Festival without the steadfast support of our volunteer committees and the volunteers that staff the festival each August.

To volunteer, please register to become a Durham Wayfinder, then sign up for the team "NC Gay & Lesbian Film Festival."

Loading...

Website developed by DesignHammer LLC, a Durham web design company.